אתם צריכים להתחבר קודם; כך המערכת מזהה אתכם ויודעת למי לשייך את ההתקדמות.
מתחברים בעזרת פייסבוק (אין דאגה, אנחנו לא לוקחים שום הרשאה חוץ ממייל וממה שפתוח לציבור). מחפשים את השאלון המבוקש - או בחיפוש או דרך המיון בדף כל השאלונים. עוברים על הדיון בריפרוף ומתחילים לפתור את השאלון.
המערכת תציג לכם כל סיבוב שאלות אחרות ולפעמים שאלות שכבר עניתם עליהם כדי שתחזרו עליהן וזה יכנס טוב לראש. המטרה היא לשאוף ל-100% ולהשלים את השאלון.
שמש / ירח brightness_7brightness_4 - הקלקה על הסימלון תחליף את גוון האתר בין בהיר לכהה. מחקרים הראו ששימוש בתצוגות בהירות בשעות הלילה יכולות להפריע לאיכות השינה. אם אתם לומדים בקוויז-מי בלילה כדאי לכם להפעיל את תצוגת הירח. צוות האתר דואג אפילו לאיכות השינה שאתם מקבלים לפני המבחן :)
כיוון טקסט format_textdirection_r_to_l - בלחיצה על לחצן זה השאלות והתשובות בדף יחליפו את כיוון הכתיבה שלהם כדי להתאים לשאלות שכתובות משמאל לימין כמו אנגלית. לחיצה נוספת תחזיר את המצב לקדמותו.
ערבל תשובות shuffle - סמל זה מופיע רק בזמן פתירת השאלון ומאפשר לכם לערבל באופן רנדומלי (Shuffle) את התשובות. לדוגמא, לאחר לחיצה על הסימלון תשובה א' עכשיו תהיה במקום השלישי וב' במקום הראשון וכו' וכו'... יש תלמידים שלפעמים מעדיפים שהשאלה תהיה טיפה שונה מהפעם הקודמת שהם קראו אותה כי אחרת הם זוכרים לפי המיקום.
יש להשתמש בכפתור זה בזהירות! לפעמים יש שאלות שכתוב בהן תשובות ג+ד נכונות - אם ערבלנו את הסדר תשובות ג ו-ד עכשיו מציגות משהו אחר! לא להפעיל אם יש שאלות כאלו. בנוסף לאחר פתירת השאלות ובהסתכלות על התוצאות התשובות יחזרו למקומן המקורי שכן ישנם התייחסויות בתגובות שמדברות על תשובה ספציפית (לדוג: "אני חושב שא' נכון").
סמיילי עצוב mood_bad - דיווח על ספאם. כידוע חלק גדול מהשאלות הוא תוכן גולשים. מדי פעם איזה חנבץ כזה או אחר רוצה להפיג את המתח לפני המבחן וכותב שאלה חדשה: "נכון שאבי חלפון הוא מלך?!". אז כן זה באמת מציק למי שלא מכיר את אבי ומקשה עלינו לסיים את השאלון ב-100% כי עכשיו צריך גם לזכור את התשובה לזה! אז פשוט לוחצים על הסמיילי העצוב כי כך זה גורם לכם להרגיש ואחד מצוות קוויזמי יבוא ויגרום לכאב ולשאלה להיעלם.
פטיש הדין gavel - לחיצה על הפטיש תשלח הודעת בקשה לשינוי שאלה לצוות האתר. (לדוגמא כשיש טעות בשאלה וכותב השאלה לא נראה באופק או שאלה כפולה). שימו לב! אין טעם ללחוץ כשאין אף תגובה, שינוי התשובה מתבצע רק כאשר יש הכרעה של רוב מובהק בתגובות לגבי התיקון. והצבעות (אגודלים) עוזרות אז תצביעו זה כיף לנקנק במינוסים את המסכן שהתבלבל - אין אפשרות לערוך תגובות ^צחוק מרושע^. וחוץ מזה כיף לפרגן למישהו שתורם מידע.
מופיע ליד הכותרת בשאלה, ערכיו יכולים לנוע בין 0 ל-1 כאשר 1 זה רלוונטי מאוד למבחן ו-0 זה לא קשור בכלל. כל תלמיד יכול להצביע אם השאלה רלוונטית למבחן הקרוב או לא. בכל שאלון החלק היחסי של ההשפעה משתנה בכמות השאלות במבחן וכמות הנבחנים בחודש האחרון.
האלגוריתם קצת מורכב אבל כעיקרון לוחצים על "-" מינוס והמד יורד טיפה אם זה מתחת ל-0.5 השאלה לא נספרת בשאלות של המבחן והיא גם לא תופיע בסיבובים שאתם פותרים עד שיעברו חודשיים וזה יתאפס והשאלה תופיע שוב עד שעוד פעם יורידו אותה הנבחנים.
הרעיון של QuizMe הוא לתרגל את השאלות עוד פעם ועוד פעם עד שזה נקלט באופן אינסטינקטיבי. לפעמים זה מרגיש שזה אותם שאלות שוב ושוב - זה חוק מרפי - הכל בראש שלכם. בגלל שהופיעה שאלה שאתם מכירים וזה מעצבן אתכם ואתם שמים לב וכשמופיעה שאלה חדשה אתם לא שמים לב כי זה סבבה. בסוף הרושם הכללי זה שזה מעצבן כי זוכרים רק את המעצבן.
בכל אופן בשאלונים גדולים של יותר מ-200 שאלות גם 80% זה בסדר.
זה נכון אחוזי ההשלמה יכולים לרדת. אם טעיתם בשאלה שבעבר פתרתם נכון האחוז יירד. אם שכחתם לענות על שאלה לפני שחישבתם תוצאה האחוז יירד.
בגדול כן, אנחנו חושבים על דרך לעשות זאת בצורה חכמה כי זה בקלות יכול להרוס את האיזון בין למידה לסתם מעבר על שאלות. אנחנו חושבים על מנגנון שייתן לכם לסמן רק חלק מהשאלות או מעט בכל פעם. אחרת זה יהיה קל מידי.
כן, כותב השאלה יכול לערוך אותה. הוא מתחבר ובמקום סמיילי עצוב (דיווח ספאם) הוא רואה עיפרון עריכה. הקלקה קטנה ותראו איזה פלא. (למתחכמים כן; הוא לא יכול לדווח על השאלה שלו כספאם..)
לא, וזה "By Design"...
ובלי להתפלצן הגענו למסקנה שאנשים חושבים טוב יותר על מה שהם כותבים אם אין אפשרות לערוך את זה אחר-כך. מאותה סיבה יש בתגובות גם אפשרות להעניש עם לייק שלילי בניגוד לפייסבוק.