ישן

בעקבות צריכת אומגה 3 הדסטורציה והאלוגנציה של חומצה לינולאית (LA) לחומצה ארכידונית (AA) ירדה מהי הסיבה האפשרית?

done
מרגיש יותר נכון מהשאר אבל אני לא יודעת אם הם מתחרים באמת על הCOX וLOX

בעקבות צריכת אומגה 3 הדסטורציה והאלוגנציה של חומצה לינולאית (LA) לחומצה ארכידונית (AA) ירדה מהי הסיבה האפשרית?

done
DHA ו- EPA מתחרגים עם AA על פעילותם של אנזימי ה- COX וה- LOX. כתוצאה מכך נוצר נכפחות ממטבוליטים (פרוסטגלנדין ולויקוטרין) מהשאמקורם אב-AA אשר להם אנפקטים דלאקתיים, ונוצרים יודעתר אמטבוליטים השמקורם בחומצותח האומגה 3, אשר להם אפקטים באמנטי-דלקתיים. טרשת עורקים מלווה בדלקת ולכן אפקט זהCOX הינוLOX אנטי טרשתי.
נערך  Jun 29 '23 - 11:47
visibility   חדש

* השאלה נוספה בתאריך: 29-06-2023