Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

ריאקציות מילארד לא רצויות באפיית פחזניות ובהכנת לחם מופחת קלוריות.

1
done
by
מיין לפי

טנינים (tannins) זו קבוצה של תרכובות פנוליות התורמת לטעם העפיץ (astrintgent) של מספר מזונות לדוגמא אפרסמון או בננה לא בשלה.

1
done
by
מיין לפי

Hydroponics היא שיטת גידול צמחים במים מלוחים.

1
done
זו שיטת גידול ללא אדמה
by
מיין לפי

סורביטול (sorbitol) הוא ממתיק ללא קלוריות, מתוק פי 100 מסוכרוז

1
done
יש בו קלוריות, פחות מתוק מסוכרוז.
by
מיין לפי

בהכנת לחם על כל 1 ק"ג קמח מוסיפים 5 גרם שמרים.

1
done
על כל ק"ג קמח, מוסיפים *50* גרם שמרים
by
מיין לפי

חליטה, בישול קצר של 1-2 דקות, מומלצת כטיפול מוקדם להקפאת ירקות מפני שהיא גורמת לאינאקטיבציה של אנזימים כגון כלורופילאז ומשמידה חיידקים.

1
done
by
מיין לפי

המרקם בגזר מבוגר/בשל הוא קשה, בגלל הרמה הגבוהה של הסיב ליגנין. בישול ממושך עם מיץ לימון יפרק את הליגנין.

1
done
ליגנין עמיד ל-pH.
by
מיין לפי

גלוקוז הוא סוכר מחזר והוא יותר מתוק ביחס לסוכרוז.

1
done
פחות מתוק מסוכרוז
by
מיין לפי

חלבוני הגלוטן הם ניטרלים, ולכן יוצרים בעיקר קשרים הידרופובים בין הגליאדין והגלוטנין.

1
done
יוצרים קשרים די-סולפידיים קוולנטיים
by
מיין לפי
by Naama Sapphire Frank-Schwartz
Naama Sapphire Frank-Schwartz 0 נקודות · יותר מ-6 חודשים
מוניטין: 31
יוצרים קשרי S-S
by

אפשר להחליף סודה לשתייה במתכון באבקת אפייה. בנוסף, חשוב להוסיף גורם חומצי (לבן/מיץ תפוזים) על מנת למנוע שינויים לא רצויים ב-PH המאכל.

1
done
באבקת אפייה כבר יש גורם חומצי
by
מיין לפי