Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

הפיגמנט האדום בעגבנייה הוא הקרוטנואיד ליקופן, שנמצא גם בשזיפים, תות שדה ובאשכולית ורודה.

1
done
בעגבניה ובאשכולית אדומה זה באמת הקרוטנואיד ליקופן, אך בשזיפים ובתות שדה מדובר בפיגמנט ממשפחת האנטוציאנינים.
by
מיין לפי

בבורקס (בצק עלים) גורם התפיחה העיקרי הוא פחמן דו חמצני.

1
done
גורם התפיחה העיקרי בבצק עלים הם אדי המים.
by
מיין לפי

בישול ממושך של תירס גורם להרס המינרלים.

1
by
מיין לפי

בהכנת בצק שמרים חשיבות הלישה השנייה היא לפזר את השמרים בצורה אחידה.

1
sentiment_very_satisfied
by
מיין לפי

ג'לטניזציה של עמילן מתרחשת לאט בנוכחות חומצה.

1
by
מיין לפי

לפני טחינת חיטה לקמח, מרטיבים את גרעיני החיטה על מנת להקל בהפרדת הסובין והנבט מהאנדוספרם.

1
done
by
מיין לפי

בלחם שאור, שילוב של שמרים וחיידקי לקטובצילוס מעלים את ה – PH ומשפעלים עמילזות, פרוטיאזות ופטאזות (amylases, proteases, phytases)

1
done
ה-pH יורד...
by
מיין לפי

בזמן לישת בצק שמרים עם קמח חזק, גרנולות העמילן עוברות ג'ליטנזציה.

1
done
גרנולות העמילן עוברות ג'לטיניזציה בחימום, לא בלישה...
by
מיין לפי

תוספת יוד לעמילן דונגי ייתן צבע אדום.

1
by
מיין לפי

סוכרוז הוא דו-סוכר שמתוק יותר מגלוקוז, גלקטוז, לקטוז, סורביטול ומלטוז.

1
done
by
מיין לפי