Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

אפשר להגיע לרמות הסידן המומלצות ללא אכילת מוצרי חלב

1
done
by
מיין לפי

גבינות לבנות וצהובות עוברות טיפול של מיקרואורגניזמים

1
done
מיקרואורגניזמים= נותני טעם כמו פטריות ועובש. גבינות לבנות עוברות רק הורדת חומציות בעזרת חיידקים.
by
מיין לפי

חלב עמיד נעשה בטמפ' של 72 מעלות למשך 45 דקות ואח"כ נארז במיכלים אספטיים

1
done
חלב עמיד נעשה בטמפ' של 138 מעלות למשך 1-2 שניות.
by
מיין לפי

בייצור גבינה משתמשים באנזים להורדת PH

1
done
לא נכון. משתמשים במחמצת = חיידקים.
by
מיין לפי

בגבן יש קזאין, שומן וסידן. במי הגבינה יש את רוב הלקטוז וחלבונים לקטואלבומינים ולקטוגלובולינים.

1
done
by
מיין לפי

בבישול יתר של ביצה נוצרת שכבה אפורה מסביב לחלמון כתוצאה מריאקציית מיאלרד

1
done
שכבה אפורה נוצרת כתוצאה מהיווצרות של H2S, שחודר לחלמון ומגיב עם הברזל שיש בו.
by
מיין לפי

בבישול בשר מאבדים הרבה נוזלים. אם נבשל בשיטת שקית קוקי נפחית את איבוד הנוזלים

1
done
לא נכון, בבישול לח ובשקית קוקי יש יותר הפסד של מים.
by
מיין לפי

בבשר מעובד בעודף ניטריט, הניטריט מגיב עם חומצות אמינו מהבשר ונוצרים ניטרוזאמינים שהם חומרים חיוניים.

1
done
לא נכון ניטרוזאמינים הם חומרים מסרטנים ולא חיוניים.
by
מיין לפי

כשמכינים מאפה עם אבקת אפייה, יש להוסיף גורם חומצי כדי לנטרל את הבסיס שנוצר

1
done
לא נכון - אבקת אפיה מכילה כבר גורם חומצי. רק בסודה לשתייה יש להוסיף גורם חומצי.
by
מיין לפי

על מנת לשמור על צבעה הלבן של הכרובית מוסיפים מלח בתהליך הבישול

1
done
לא נכון - מוסיפים חומצה
by
מיין לפי