Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

"ניהול סיכונים" הינו השלב המדעי בתהליך "ניתוח סיכונים"

1
done
"הערכת סיכונים" (השלב הראשון בתהליך ניתוח סיכונים) הוא השלב המדעי
by
מיין לפי

מהי החלוקה לתתי השלבים בתהליך "הערכת סיכונים" ?

1
done
by
מיין לפי

מציאת חקיקה ותקינה בישראל - מה נוכל למצוא באתר של משרד הכלכלה?

1
done
by
מיין לפי

טרטרזין (102E) הוא צבע. הADI שלו הוא 25 מ"ג/ לק"ג משקל גוף ליום. שאלה תיאורטית: בהנחה שאדם השוקל 60 ק"ג צורך 1.5 ק"ג ממתקים ביום בלבד(לא צורך במאכלים אחרים), ושותה מים בלבד. מהי רמת הצריכה המרבית של טרטרזין בממתקים שיהיה בטוח לצריכה לאורך חייו?

1
done
by
מיין לפי

בקבוק המסומן "שמן זית" ויש בו שמן סויה, הינו דוגמא קלאסית למקרה של בטיחון מזון

1
done
by
מיין לפי

תסחיב של תוסף מזון לא חייב בסימון (אלא אם הוא אלרגן). לכן ניתן לסמן על המוצר הסופי "ללא תוספי מזון"

1
done
אסור לסמן על מוצר "ללא תוספי מזון" גם בהקשר של תסחיב.
by
מיין לפי

סעיף 10 (סימון תזונתי) בתקן ישראלי 1145 הינו הסעיף היחידי בתקן שאינו רשמי

1
done
הסעיף אינו רשמי כיוון שקיימות "תקנות לסימון תזונתי" שהן קובעות במקרים אלה. חשוב לזכור שהתקן ככלל הוא תקן רשמי.
by
מיין לפי

סימון "אדום" (לדוג' שומן רווי בכמות גבוהה) נמצא בחקיקת משנה בפרימדת הנורמות.

1
done
נמצאים בישראל בתקנות לסימון תזונתי
by
מיין לפי

Vital הינו מסמך לא רגולטורי

1
done
מדובר על מסמך של ארגון המומחה באלרגיות ומתייחס לסימון וולנטרי של "עלול להכיל"
by
מיין לפי

מה מהבאים מייצג אומדן לגבי כמות התוסף במזון הניתן לאכילה בתדירות יומית במשך כל החיים ללא סיכון ניכר

1
done
by
מיין לפי