done
ז׳אן דארק-אישה צעירה, מעניינת, 1431, צרפת, התחילה להסתמן כסכנה פוליטית, גורם מערער, גם כי היא איגדה מאחוריה תמיכה של איכרים וגם בגלל שהיא הייתה אישה וזה מאתגר את המבנה הפטריארכלי של התקופה. ב-1431 האינקוויזיציה (בית הדין של הכנסייה הקתולית באירופה) עוצרת אותה, ומעמידה אותה לדין בעוון כפירה, המטרה לחסל אותה או יותר נכון את האיום שהיר יצרה בעקבות הובלתה של צבאות צרפתיים נגד פלישה אנגלית, בעלת מודעות ויזואלית לבשה בגדי גברים, ניסתה להתאבד כשלה קיבלה עונש מאסר במקום עונש מוות לבסוף חזרה בה ומתה. לאחר מותה התברר כי ההליך המשפטי נגדה היה לא חוקי
sentiment_very_satisfied
משפט דרייפוס - קצין יהודי צעיר בצבא הצרפתי הואשם שהוא מסר סודות לפרוסיה שהביסה 20 שנה קודם לכן את צרפת במלחמה. בית משפט צבאי הרשיע אותו במסירת סודות לאויב וגזר עליו מאסר ארוך באי השדים, המשפט הפך לפומבי בגלל התקשורת והתנהל סביבו שיח פוליטי. דרייפוס הצטייר כגיבור מחנה השמאל ובוגד עבור מחנה הימין. לאחר שנים,1906 הוא עותר לנשיא והפסק דין מבוטל. דרייפוס הוא סמל. הוא מייצג מחנה מסוים או הוא רוצה או לא רוצה, ומישהו מנסה לחסל את המחנה הזה.
done
ורה זסוליץ הייתה בת למשפחת אצולה פולנית שנת 1866 היא עוברת לסנט פטרסבורג ומתחברת לחוגים מהפכניים. ורה יורה במושל ועומדת למשפט. בזכות עורך דינה שניצל את הרפורמה ברוסיה יצא זכאית ברחה לשוויץ ובזכות כך ניצלה
done
ארגנקון 2008- משפט שנערך ל-275 קצינים בכירים, פוליטיקאים, עיתונאים שנאשמו בחברות בארגון סודי שנטען שפעל נגד הממשלה באופן לא חוקי, והטענה הייתה שאחד המנהיגים היה רמטכ״ל לשעבר. גם הוא עמד למשפט. רוב רובם הורשעו ונגזרו עליהם עונשי מאסר ארוכים. המשפט היה מאוד מתוקשר, לא הרשו מצלצמות אבל היו דיווחים כל הזמן. המשפט נערך באיצטדיון ספורט באיסטנבול כי היה צריך הרבה אבטחה, היו שם הפגנות מאוד גדולות, והמשפט הזה היה סמל למחלוקת הפוליטית בין הקבוצות האלה.
done
אוסמאן קוואלה Osman Kavala- נעצר בשדה תעופה באיסטנבול ובזמן מאוד קצר הוא עומד למשפט בגין נסיון לפגוע בחוקה התורכית ובנסיון לפגוע בממשלה כאשר הטיעון המרכזי הוא שהוא היה ממובילי מחאת גזי פארק 2013. עוצרים אותו ב-2017 כי נטען שהוא גם מעורב בנסיון ההפיכה של 2016 ושהוא מקושר לפתהוללה גולן. למה הוא מעניין? כי הוא מיליארדר שמאוד מוכר בתורכיה ומחוצה לה כפילנטרופ, הוא מוכר באגף הימני של ארדואן כבוגד, בשמאלי כגיבור, ומחוץ לתורכיה הוא לוחם למען הדמוקרטיה, זכויות אזרח והומניסט. הוא ידוע בגישה ביקורתית ביחס לארדואן שהוא לא הסתיר מעולם. מאז 2017 המשטר של ארדואן רודף את קוואלה. בעיקר כי הוא מדבר בחו״ל, וזה מפריע לארדואן. הוא מבקר את השלטון בפומבי וזה לא מוצא חן בעיני השלטון. ב-2017 הייתה הזדמנות ומאז הוא במעצר. בית המשפט זיכה את קוואלה כי היה ברור לכולם שזה קשקוש. שנייה לאחר מכן כבר הוגש כתב אישום נוסף, אז לא טרחו אפילו לשחרר אותו ממעצר. נערך עוד משפט, גם פה הוא זוכה, ושוב הוגש כתב תביעה חדש מיידי. קוואלה הוא היום אחד הסמלים הבולטים לאירוע של טיהור פוליטי, רדיפה פוליטית שהתחיל ב-2016. באירוע הזה למערכת המשפט יש תפקיד מאוד חשוב – היא גם אמצעי בידי השלטון לרדיפה פוליטית אבל היא גם זירה למאבק פוליטי. אוסמאן קוואלה מנצל את האירוע הזה כדי לדבר ולהביע את עמדתו.