Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

שבירת תרדמה לא תחול גם אם ינתן מספר שעות הקור הדרוש לשבירת התרדמה אם:

1
done
חשיפה לטמפ' גבוהה יכולה לפגוע בשבירת התרדמה, ולפי עדויות ניסוייות כל שעת חשיפה בטמפ' גבוהה מעכבת את היציאה מן התרדמה בשעתיים (על כל שעת "חום", יש לחשוף את הצמח לשעתיים נוספות של קור).
by
מיין לפי

בשנים האחרונות הוצע מודל דו-שלבי להסבר השפעת הטמפ' על שבירת התרדמה במינים מסוימים כמו אפרסק. בהתאם למודל זה:

1
done
by
מיין לפי

צמחים שאינם מגיבים ליום קצר בכניסה לתרדמה חורפית:

1
done
by
מיין לפי

כיום מתחזקת הדעה כי יום קצר גורם לתרדמה ע"י:

1
sentiment_very_satisfied
התגלה כי הכניסה לתרדמה בתיווך היום הקצר אינה תלויית מעכבים (רמת ה- ABA, למשל, תלויה בעיקר במצב הסביבתי בו שרוי הצמח – עקה תגרום לשחרור ABA, ואילו בתנאים מבוקרים וטובים לא תשוחרר ABA ברמה מהותית). לעומת זאת, ירידה בכמויות של מעודדי צמיחה ע"י עיכוב תהליכי הביוסינתזה, נמצא כגורם העיקרי לתרדמה מסוג זה.
by
מיין לפי

האסטרטגיה הבסיסית להתמודדות עם מיעוט שעות קור בארצות חמות כמו ישראל היא:

1
done
כל השיטות שהוזכרו אפשריות להתמודדות עם מיעוט שעות הקור בישראל, אולם השיטה הבסיסית ביותר היא לגדל מטעים המתאימים ממילא לאקלים בארץ – ולא להשתמש בשיטות שונות כדי לאלץ את הצמח להשתחרר מתרדמה למרות שאינו מקבל את הסיגנל תלוי הקור.
by
מיין לפי

אי התאם עצמי הוא מצב בו:

1
done
by
מיין לפי

במקרים בהם קיימים מנגנונים המונעים הפריה עצמית ניתן להתגבר עליהם במטע ע"י:

1
mood
by
מיין לפי

דיכוגמיה היא מצב בו:

1
done
"דיכו" – מתפצל לשתיים. "גמיה" – רבייה. הבשלה נפרדת של אברי המין הזכריים והנקביים על אותו הצמח. אברי הרביה על צמחים שונים מתפתחים בזמנים שונים, ולכן מתאפשרת הפריה הדדית (אך לא עצמית!)
by
מיין לפי

באי התאם ספורופיטי:

1
done
שלושת האפשרויות הראשונות מציגות דרכי מניעת הפריה עצמית שונים שאינם קשורים לתגובות אי-התאם. בתגובות אי-התאם, מעורבים גנים מסוג S (Sterility) מקודדים לדטרמיננטות זיהוי זכריות (המצויות על גרגר האבקה) ונקביות (המצויות על הצלקת) של תגובת אי ההתאם. באי התאם ספורופיטי, הדטרמיננטה הזכרית מתבטאת במאבק הדיפלואידי, ולפיכך גרגרי האבקה ההאפלואידים מאופיינים בפנוטיפ S דיפלואידי. הדטרמיננטות הזכריות והנקביות זוהו כליגנד ורצפטור (בהתאמה). כאשר יש זיהוי עצמי, הגרגר נדחה, התפתחותו מעוכבת או שכניסתו נחסמת ע"י קאלוס.
by
מיין לפי

סמן את הנכון:

1
done
א – מע' II קיימת רק בפירות קלימטריים. ב – מע' I קיימת בשני סוגי הפירות. ג – הגנים, כפי שמצוין בסעיף ד', הם ממשפ' ה- ACC סינתאז (ACS) ולא ACC אוקסידאז.
by
מיין לפי