Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

זיכרון היכר (Recognition) מוסבר על ידי

1
done
by
מיין לפי

מה משפיע על תחושת ה-Familiarity?

1
done
- המידה בה קל ומהר לעבד איזשהו גירוי בזמן השליפה! למשל, מילים מסובכות לעומת פשוטות. ככל שמשהו יותר ״שוטף״ בשלב השליפה, כך תחושת המוכרות עולה. אחד התהליכים שמובילים לתחושת המוכרות הוא השטף שבאמצעותו אני מעבדת את הגירוי. זו מעין יוריסטיקה- אין לי דרך ישירה לגשת ולראות מהו חוזק העקבה של הזיכרון, אבל אני כן יכולה לקבל מדד לחוזק עקבת הזיכרון ע"י שיפוט עד כמה בקלות אני מעבדת את אותו הגירוי. גירוי שכבר נחשפתי אליו אני אעבד בצורה יותר שוטפת ומהירה
by
מיין לפי
by Ori Kassiff
Ori Kassiff 1 נקודות · יותר מ-6 חודשים
מוניטין: 180
גם חוזק עקבת הזיכרון משפיעה על מידת המוכרות.
by

מה רואים בתמונה?

1
done
recollection הוא בעצם שליפה של ההקשר, ממש חוויה מחדש: re-living, re-experience. אנחנו זוכרים דברים מעבר לפריטים עצמם.
by
מיין לפי

בגרף אנו רואים ביטוי של _______.

1
done
by
מיין לפי

השלימו את המשפט: Familiarity ______ ן- Recognition ________.

1
done
recollection הוא אמין יותר מfamiliarity מפני שאם אני זוכרת משהו בנוגע להקשר אז זה מספיק לי כדי לדעת בוודאות שאני זוכרת- ובדר"כ גם לא אטעה. אבל Familiarity הוא מהיר יותר, כי הוא דורש מאיתנו פחות מאמץ בחשיבה.
by
מיין לפי
by Lian Rabinowitz
Lian Rabinowitz 2 נקודות · יותר מ-6 חודשים
מוניטין: 30
הכוונה לrecollection כן?
by
by Ofir Kaufman
Ofir Kaufman 0 נקודות · יותר מ-6 חודשים
מוניטין: 3
כן
by

מה מקור הזיכרון אם הנבדק נזכר באובייקט אבל לא בהקשר?

1
done
"שיפוט "זוכר" ינתן במצבים בהם יש לכם חוויה של הלמידה עצמה, כלומר, שאתם מצליחים לשחזר מה קרה או מה שחשבתם כשלמדתם את המילה. שיפוט "יודע" ינתן במצבים בהם אין לכם חוויה של הלמידה עצמה, כלומר אינכם מצליחים לשחזר מה קרה או מה שחשבתם כשלמדתם את המילה, אלא פשוט יודעים שהמילה הופיעה ברשימה".
by
מיין לפי

התמונה מציגה _____

1
done
תומכי התיאוריה החד תהליכית (Donaldson, 1996) מסבירים כי אין שני תהליכים: אמנם יש לנו הרגשה סובייקטיבית לפיה ניתן לשלוף פרטים מתוך הקשר, אבל בעצם מדובר באינטואציות, וה recollection הוא לא יותר מעקבת זיכרון מאוד חזקה. לטענתם, רק עקבת הזיכרון מניעה את הביצועים שלנו, כך ששיפוט הנבדקים בין recollection ל familiarity אינו אלא פירוש של חוזקה. כאשר לפריט מסוים עקבת זיכרון חזקה מאוד, נבחר ישפוט "זוכר", אך אם חוזק העקבה הוא בינוני, נבדק ישפוט "יודע".
by
מיין לפי

במחקר של (Gardiner (1988 אשר תפעל את עומק העיבוד. תנאי ראשון: בזמן הקידוד, עבור כל מילה, ביקשו מנבדקים לחשוב אילו אסוציאציות המילה מעלה בהם, האם המילה נעימה או לא נעימה (קידוד עמוק). תנאי שני: עיבוד נמוך- הנבדקים התבקשו לציין עבור כל מילה האם היא מתחרזת עם מילה מוצגת. ראו שהמניפולציה השפיעה על "זוכר", אך לא השפיעה על "יודע". מה ניתן להסיק?

1
done
מניפולציה של עומק רמות העיבוד משפיעה על recollection אבל לא על familiarity.
by
מיין לפי

נמצאה דיסוציאציה כפולה בין Familiarity ו Recollection משום ש...

1
done
by
מיין לפי

אנחנו יותר אוהבים שירים שכבר שמענו, זה דוגמא ל

1
done
יש מחקרים שמראים שאנחנו מעדיפים תהליכים בהם יש לנו תחושת מוכרות, כי הם נתפסים לנו כרגשיים וחמים יותר. בדומה לאפקט "חשיפת המראה" אנחנו אוהבים יותר דברים שכבר נחשפנו אליהם, בין אם אנחנו יודעים שנחשפנו אליהם או לא. הדוגמה הכי טובה היא שירים: אנחנו יותר אוהבים שירים שכבר שמענו. אנחנו אוהבים יותר את מה שמוכר לנו. היינו מצפים שתהיה לנו תחושה חיובית כלפי דברים שיש לנו חושת מוכרות כלפיהם.
by
מיין לפי