15 - דילמת ההשתלות היא דילמה מוסרית שבה רופא צריך להחליט אם להקריב אדם אחד בריא כדי להציל מספר אנשים אחרים באמצעות השתלת איבריו. הדילמה קשורה לדילמת הקרון כיוון שגם כאן יש לבחור בין הצלת חיי רבים על חשבון אחד.
15 - יהודית ג'רוויס תומפסון מתארת את הבחירה להקריב אדם אחד כ"רע", אך לעיתים מותר לבצע אותה כאשר אין אפשרות אחרת למנוע פגיעה ברבים, והיא רואה בכך הכרח מוסרי.
כיצד ניתן ליישם את עקרון "ערך היחיד" במצבים של רכבים אוטונומיים?
15 - עקרון "ערך היחיד" מבוסס על התפיסה שכל חיי אדם הם בעלי ערך מוחלט, ולכן יש לתכנת רכבים אוטונומיים לפעול בצורה שמכבדת את ערכו של כל אדם, גם אם זה אומר להימנע מפגיעה אפילו במחיר חיי רבים.
15 - דילמת המנהרה עוסקת בשאלה אם הרכב האוטונומי צריך להחליט לסטות מנתיבו ולהתנגש בקיר כדי למנוע פגיעה באדם, וזאת בניגוד לדילמת הקרון שבה ההחלטה היא בין פגיעה באחד לבין פגיעה ברבים.
כיצד מתייחסת ההלכה היהודית לשאלה של העברת אדם להריגה על ידי קבוצה כדי להציל רבים?
15 - "הטיית החץ" מתייחסת לשאלה האם להטות טיל כדי למנוע פגיעה באוכלוסייה רבת מספרים, למרות שזה עלול לגרום לפגיעה באדם בודד או בקבוצה קטנה, ומדובר בדילמה מוסרית דומה לזו של דילמת הקרון.
מהי דילמת ההשתלות וכיצד היא מתייחסת למושג "עבירה לשמה"
15 - "הטיית החץ" מדגישה את הצורך בהפחתת נזקים, אפילו אם זה אומר לפגוע באדם אחד כדי להציל רבים, וזה רלוונטי גם לדילמות של רכב אוטונומי שנדרש לבחור בין פגיעה במעטים לבין הצלת רבים.
מהו "ערך היחיד" וכיצד הוא מתבטא בפילוסופיה של רכב אוטונומי?
15 - ערך היחיד מחייב את הרכב האוטונומי לכבד את חיי כל אדם כיחיד, ולכן תכנות הרכב צריך להעדיף פעולות שמכבדות את חיי כל פרט, גם אם זה אומר להימנע מפגיעה אפילו במחיר חיי רבים.
כיצד משפיע עקרון ה"עבירה לשמה" על תכנות רכבים אוטונומיים?