Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

נתחו את הנתונים בטבלה 1. ובחרו את התשובה הנכונה המתארת את החוק הראשון:

1
done
by
מיין לפי

בחנו את הגרף של החוק השני ובחרו בתשובה הנכונה.

1
done
by
מיין לפי

לאחר החוק השני, אשקוף גילה כי בחיות ליליות עוצמת האור משפיעה על ה- FRP באופן הפוך.

1
done
by
מיין לפי

פשוט לזכור את הטבלה

1
done
sentiment_very_satisfied
done
sentiment_very_satisfied
by
מיין לפי

מהו תפקידו של תהליך ה-Entrainment בשעון הביולוגי וכיצד הוא משפיע על מקצבי הפעילות של החיה?

1
done
by
מיין לפי

מה קורה לפאזה של השעון הביולוגי במהלך תהליך ה-Entrainment ומהי המשמעות האקולוגית של תופעה זו?

1
mood
by
מיין לפי

כיצד תהליך ה-Entrainment תורם להסתגלות של חיות למקצבי יום-לילה בסביבה חדשה?

1
done
by
מיין לפי

כיצד זוהה תהליך ה-Entrainment בגוניאלקס, ומה מייחד את הסתגלותו לשינויים בסדר האור והחושך בהשוואה ליצורים רב-תאיים?

1
done
by
מיין לפי

גודל העיכוב או ההקדמה שניתן לגרום למחזור הצירקדיאני תלוי במשרעת של עקומת ה-PRC. ככל שהיא גדולה יותר כך גדל הפוטנציאל לבצע שינויים גדולים יותר בזמן המחזור. בעזרת משוואת המודל הדיסקרטי ועקומת ה-PRC נוכל לחשב את הגבול העליון והתחתון שאליהם החיה מסוגלת להתאים את עצמה (זאת כמובן שאלה די תיאורטית, כי בתנאים טבעיים, יש רק זמן מחזור אחד שאליו צריך להסתנכרן: 24 שעות). נניח שה-FRP של החיה הוא 23 שעות. נניח שמתוך עקומת ה-PRC אנו מוצאים שעיכוב הפאזה המקסימלי האפשרי הוא 3 שעות, והקדמת הפאזה המקסימלית היא 2 שעות. נציב את ערכים אלה במשוואה: Phase difference = FRP - T 23 - T = -3 >> Tmax = 26 hr 23 -T = +2 >> Tmin = 21 hr הידעת? היממה בכוכב מאדים נמשכת 25 שעות, ובכוכב נפטון 16 שעות. באילו מהכוכבים האלו תוכל החיה מהדוגמה למעלה לעבור entrainment?

1
done
by
מיין לפי

באיור למטה מוצגים ניסויים שנערכו בציפור הפרוש המצוי, תוך שימוש במשכי יממה השונים מ-24 שעות. אורך היממה הלא טבעי נקרא exotic T-cycles. בניסויים בדקו את ה-entrainment של ציפורים בעלי FRP שונה ובאורכי T שונים.

1
done
בהתבסס על מה שמתואר בגרף ועל ההקשר של ניסויים עם T-cycles אקזוטיים (exotic T-cycles), השאלה ככל הנראה נוגעת ליכולת ההסתנכרנות (entrainment) של הציפורים למחזורים של יום ולילה שהם לא 24 שעות (כלומר, מחזורי T שונים). פירוט ההיגיון: T = משך המחזור האור-חושך: בניסויים, אורכי היממה (T) משתנים בין 22 ל-26 שעות. FRP = Free Running Period: זהו המחזור הטבעי של הציפור בתנאים חופשיים (ללא גירוי חיצוני), המשתנה בין ציפורים שונות. שאלת ההסתנכרנות: הניסוי בוחן באילו תנאים (צירוף של T ו-FRP) הציפור מסוגלת להסתנכרן למחזורים מלאכותיים (T-cycles אקזוטיים). למה התשובה היא A ו-E? ניסוי A: מתאר מקרה שבו ה-T (22 שעות) קרוב מספיק ל-FRP של הציפור (24.5 שעות), מה שמאפשר הסתנכרנות. ניסוי E: מתאר מצב שבו ה-T (26 שעות) קרוב ל-FRP של ציפור אחרת (24.7 שעות), וגם כאן מתאפשרת הסתנכרנות. במילים פשוטות, התשובה היא A ו-E כי בתנאים אלה ההבדלים בין ה-FRP וה-T הם קטנים יחסית, ולכן הציפורים יכולות להסתנכרן למחזורים החיצוניים.
by
מיין לפי