מתאר השפעה באמצעות שלושה סוגי תהליכי השפעה חברתית:
1. ציות- הפרט מאמץ גישות והתנהגויות כדי להימנע מעונש או כדי לזכות בתגמול. אנחנו עושים את עבודת הסיום בקורס על מנת לקבלת תגמול ולהימנע מעונש. הרמה הבסיסית ביותר, אני עושה מה שאתה אומר לא כי אני מאמין בזה אלא כי אני מפחד מהכוח שיש לך. אני נמצא שם מתוך פחד או כי זה משתלם לי.
2. הזדהות- מתרחש כאשר הפרט מקבל על עצמו השפעה חיצונית כדי ליצור יחסים מספקים עם הגורם המשפיע. הדעות שהאדם מאמץ תלויות בגורם חיצוני ובתמיכה חברתית ואינן משתלבות עם מערכת הערכים של הפרט. הסיפוק הוא מעצם ההזדהות ולא מהתוכן עצמו, תלות באדם. הכוח של המשפיע טמון במשיכה אישית. יש מישהו מאוד משמעותי לי וחשוב לי, אני במידה רבה רוצה להיות כמוהו ולכן במידה רבה אעשה מה שהוא עושה (כתות). דוגמא טובה יכולה להיות ההורים שלנו אני אעריץ את קבוצת הכדורגל שאבי מעריץ, אותו הדבר לגבי דעות פוליטיקה.
שלב הזדהות זה אומר שאני עושה את הדברים לא כי הדברים הוטמעו בי עמוק אלא כי אני רוצה להיות כמו מישהו אחר שאני מושפע ממנו. אחד הסימנים הבולטים של כת זה שהמנהיג יוצר את ההזדהות חזקה, עד כדי כך שכשהמנהיג ילך הכת תתפרק. לעיתים תוך כדי הזדהות או בנפרד מהזדהות נוצרת הפנמה.
3. הפנמה- מתרחשת כאשר הפרט מקבל רעיונות והשפעה של אחר, תוך התאמת מערכת הערכים שלו. הכוח של הגורם המשפיע הוא אמונתו, המומחיות שלו והעובדה שניתן לסמוך עליו. הפנמה מבטאת דבר מאוד עמוק כי אתה כבר לא צריך משהו חיצוני על מנת לפעול. יכול לקרות כשלב סופי בתהליך של הזדהות ויכול להיות ללא הזדהות.