תזונת האדם ב תזונת האדם ב

לחץ כאן לכל השאלות

בעקבות צריכת אומגה 3 הדסטורציה והאלוגנציה של חומצה לינולאית (LA) לחומצה ארכידונית (AA) ירדה מהי הסיבה האפשרית?

1
done
DHA ו- EPA מתחרים עם AA על פעילותם של אנזימי ה- COX וה- LOX. כתוצאה מכך נוצר פחות ממטבוליטים (פרוסטגלנדין ולויקוטרין) שמקורם ב-AA אשר להם אפקטים דלקתיים, ונוצרים יותר מטבוליטים שמקורם בחומצות האומגה 3, אשר להם אפקטים אנטי-דלקתיים. טרשת עורקים מלווה בדלקת ולכן אפקט זה הינו אנטי טרשתי.
נערך לפני שנה
by
מיין לפי

* השאלה נוספה בתאריך: 29-06-2023