באגוזי מלך, החומר השניוני העיקרי הוא Juglone. חיזור של חומר זה יוצר מטבוליט לא רעיל בשם Trihydroxy-naphtalene.
במחקר שהתפרסם לאחרונה האכילו החוקרים זחלים של עש התפוח במזון המכיל 50 מיקרוגרם Juglone. לאחר 12 שעות מדדו את כמות החומר והמטבוליט שלו בשלוש דגימות: מהמעי, מההומילמפה ומהצואה של הזחלים.
התוצאות מופיעות בגרף שלפניכם וממנו ניתן להסיק כי:
באגוזי מלך, החומר השניוני העיקרי הוא Juglone. חיזור של חומר זה יוצר מטבוליט לא רעיל בשם Trihydroxy-naphtalene.
במחקר שהתפרסם לאחרונה האכילו החוקרים זחלים של עש התפוח במזון המכיל 50 מיקרוגרם Juglone. לאחר 12 שעות מדדו את כמות החומר והמטבוליט שלו בשלוש דגימות: מהמעי, מההומילמפה ומהצואה של הזחלים.
התוצאות מופיעות בגרף שלפניכם וממנו ניתן להסיק כי:
* השאלה נוספה בתאריך: 16-08-2023