תזונה מיקרו' וסניטציה של מזון

לחץ כאן לכל השאלות

מיקרואורגניזמים פתוגנים המועברים במזון:

1
done
by
מיין לפי
by Naama Sapphire Frank-Schwartz
Naama Sapphire Frank-Schwartz 0 נקודות · לפני שבועיים
מוניטין: 31
הסבר: א. מיקרואורגניזמים פתוגנים המועברים במזון עלולים לגרום לתחלואה באדם גם אם הם לא מצליחים לפרוץ את מחסומי החדירה לגוף. זאת משום שהם יכולים לשחרר רעלנים או להפעיל מנגנונים מיקרוביאליים אחרים הפוגעים בגוף האדם. ג. מיקרואורגניזמים פתוגנים מצוידים בדרך כלל בפקטורים שונים (כמו קפסולה, אנזימים המפרקים נוגדנים וכדומה) המאפשרים להם לשרוד את מתקפת המערכת האימונית של המאכסן. ב. הטענה אינה נכונה בהכרח מכיוון שלא כל פתוגן יפגע בתכונות אורגנולפטיות של המזון (טעם, ריח, מרקם) גם אם הוא מצויד בפקטורי אלימות. ד. הטענה אינה נכונה, כי מיקרואורגניזמים פתוגנים יכולים להתרבות גם מחוץ למאכסן, למשל בתנאי גידול במעבדה או בסביבה חיצונית מתאימה.
by
by Lior Forsher
Lior Forsher 1 נקודות · לפני שבועיים
מוניטין: 25
אז ה', לא?
by
by Lior Forsher
Lior Forsher 0 נקודות · לפני שבועיים
מוניטין: 25
סליחה, רציתי להגיב על "מה נכון לגבי עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה?"
by
by Naama Sapphire Frank-Schwartz
Naama Sapphire Frank-Schwartz 0 נקודות · לפני שבועיים
מוניטין: 31
כן, זה ה׳
by

* השאלה נוספה בתאריך: 29-08-2024