Naama Sapphire Frank-Schwartz0 נקודות ·
לפני חודשיים
( תגובות)
מוניטין: 31
הסבר:
א. מיקרואורגניזמים פתוגנים המועברים במזון עלולים לגרום לתחלואה באדם גם אם הם לא מצליחים לפרוץ את מחסומי החדירה לגוף. זאת משום שהם יכולים לשחרר רעלנים או להפעיל מנגנונים מיקרוביאליים אחרים הפוגעים בגוף האדם.
ג. מיקרואורגניזמים פתוגנים מצוידים בדרך כלל בפקטורים שונים (כמו קפסולה, אנזימים המפרקים נוגדנים וכדומה) המאפשרים להם לשרוד את מתקפת המערכת האימונית של המאכסן.
ב. הטענה אינה נכונה בהכרח מכיוון שלא כל פתוגן יפגע בתכונות אורגנולפטיות של המזון (טעם, ריח, מרקם) גם אם הוא מצויד בפקטורי אלימות.
ד. הטענה אינה נכונה, כי מיקרואורגניזמים פתוגנים יכולים להתרבות גם מחוץ למאכסן, למשל בתנאי גידול במעבדה או בסביבה חיצונית מתאימה.
Lior Forsher1 נקודות ·
לפני חודשיים
( תגובות)
מוניטין: 25
אז ה', לא?
Lior Forsher0 נקודות ·
לפני חודשיים
( תגובות)
מוניטין: 25
סליחה, רציתי להגיב על "מה נכון לגבי עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה?"
Naama Sapphire Frank-Schwartz0 נקודות ·
לפני חודשיים
( תגובות)