תזונה מיקרו' וסניטציה של מזון

לחץ כאן לכל השאלות

לפי המאמר תחלואה ממזון – עשרת הגדולים:

1
done
by
מיין לפי
by Naama Sapphire Frank-Schwartz
Naama Sapphire Frank-Schwartz 0 נקודות · לפני שבועיים
מוניטין: 31
א. לא נכון, מעריכים שרק במיעוט המקרים הפתוגן הגיע עם תפוח האדמה מהשדה ושבדרך כלל מדובר בזיהום מעובדי מזון או זיהום צולב ממזונות מזוהמים אחרים. ב. לא, משערים שמקור הנגיעות הוא בזרעים בשדה. מסתבר שתנאי הגידול הלחים של הנבטים מאפשרים התרבות של חיידקים פתוגניים וכי קיים קושי טכני לשטוף ולחטא מוצרים עדינים אלה. ג. לא, רוב ההתפרצויות בגלידה הן מסלמונלה. ובנוסף, ליסטריה לא עמיד לפיסטור (רגיל לטיפולים תרמיים). ד. נכון. ה. לא ליסטריה, אלא נורו-וירוס ואחריהם סלמונלה.
by

* השאלה נוספה בתאריך: 29-08-2024