Naama Sapphire Frank-Schwartz1 נקודות ·
לפני חודשיים
( תגובות)
מוניטין: 31
הסבר:
ב. נכון. תהליך הפסטור נועד כדי לפגוע במרבית המיקרואורגניזמים שנמצאים במזון, במיוחד באלה שעלולים לגרום למחלות. מטרת הפסטור היא להפחית את העומס המיקרוביאלי לרמה בטוחה לצריכה, אך לא בהכרח לקטול את כל המיקרואורגניזמים.
ד. נכון. בתנאים מסוימים, הפסטור עלול לעודד נביטה של אנדוספורות (מצבי הישרדות של חיידקים מסוימים), כמו אצל חיידקי Bacillus ו-Clostridium, שכן הטמפרטורות בפסטור אינן מספיק גבוהות כדי להשמיד את האנדוספורות.
א. הטענה אינה נכונה, כי הפסטור אינו מיועד לקטול את כל המיקרואורגניזמים, אלא רק להפחית את כמותם ולחסל את המזיקים שבהם.
ג. הטענה אינה נכונה, כי פסטור אפקטיבי מאוד בתעשיית החלב להגברת איכות ובטיחות של מוצרי חלב. הוא מחסל פתוגנים ומאריך את חיי המדף של המוצרים.