מומסים מכל הסוגים משפיעים ומשנים את תכונות הממס. תכונות פיזיקליות של הממס מושפעות מהמומס ללא קשר לתכונות המומס אלא רק לריכוזו - תכונות אלה נקראות קוליגטיביות - לחץ אידוי, נקודת רתיחה, נקודת התכה= נקודת קיפאון, לחץ אוסמוטי.
מה שמשותף לארבעת תכונות אלה הוא שהן נובעות מכך שריכוז המים בתמיסה יורד. התכונות הללו לא קשורות לתכונות המומסים עצמם אלא רק לריכוז המומסים או יותר נכון לכמות החלקיקים של המומסים בתוך כמות מסוימת של מים
Yahav Cohen0 נקודות ·
יותר מ-6 חודשים
( תגובות)
מוניטין: 1
למשל מח שולחן המתפרק ל- 2 יונים פי 2 יותר ממולקולת גלוקוז, כך שמסה של 1 מול מלח במים נותנת לחץ אוסמוטי שהוא כפול פי 2 מזה של 1 מול גלוקוז.
זו לא תכונה של החומר אלא כממות החלקיקים במומס שנותנת את התכונות הקוליגטיביות