לפי ויקיפדיה market maker :
A market maker or liquidity provider is a company or an individual that quotes both a buy and a sell price in a financial instrument or commodity held in inventory, hoping to make a profit on the bid-offer spread, or turn.[1][2] The U.S. Securities and Exchange Commission defines a "market maker" as a firm that stands ready to buy and sell stock on a regular and continuous basis at a publicly quoted price.[3]
ציבורי היה ב-ג'
סלולרי היה ב-ב'
SMB היה אחרי 2004
מה הכוונה בעסקי?
Lihi Freiman0 נקודות ·
יותר מ-6 חודשים
( תגובות)
מוניטין: 1
נכון צודק התבלבלנו עם הציבורי... אז מה הכוונה באמת? :/
Adi Shraga1 נקודות ·
יותר מ-6 חודשים
( תגובות)
מוניטין: 50
1998-2001:
מאפיינים:
• חגיגות באג 2000 – משקיעים המון כסף בתוכנות ובתיקון. בשנת 98 עולה החשיבות של באג 2000, זה הוביל ארגונים לעבור ל-ERP ממחשבה שגם ככה הם צריכים להחליף תוכנה בגלל באג 2000.
• פריצת שוק התקשורת הסלולרית בישראל.
• חגיגת "הכסף הטיפש" – מיזמי היי-טק, מיזמי COM. בזבוז של כסף, כאשר יש מה להשקיע, על מערכות ERP גם כשאין צורך אמיתי. היה גל של צמיחה כלכלית וכל השווקים עלו עד 2001 שהייתה נפילה כלכלית גלובלית. בשנים האלה הושקע המון כסף כי לאנשים היה כסף פנוי והיה צפי לפריחה כלכלית. כשהבורסות נופלות אז שווי השוק של החברה יורד ומאבדים כספים.
חושבת שהתשובה פה נכונה (ב') זה הכי מסתדר.... 1998-2001
. אתה עובד בחברת ביטוח שיש לה ERP. בימים אלו החברה עוסקת בפרויקט חדש המיועד לנתח את הנתונים שנאספו מהERP לצורך הבנה וניתוח תביעות העבר.
במסגרת זו הנתונים מועתקים לבסיס הנתונים חיצוני. באיזה סוג של פרויקט מדובר?
PPO(Planed Purchase Order)- הזמנה מתוכננת מראש. כאשר זקוקים לאותו פריט מאותו ספק בזמנים שונים, ההזמנה מאושרת ומתוקצבת מראש ומיושמת בצורה מדורגת. הזמנה אשר יוצאת ממערכת ה-planning אשר בגינה יש שחרורים (releases) כלומר בגינה יש הוצאת חשבונית. יתרונותיה הם שהיא לא תופסת מקום מיותר במלאי ועדיין מתאפשרת הנחה לכמויות.
BPO(Blanket Purchase Order)- הזמנה אשר בגינה נוצרים הסכמי מסגרת. נוצרת עבור מוצרים אשר נצרכים הרבה ומתכלים. כמו כן, זהו הסכם עם הספק בעת רכישת טובין או שירות בהיקפים מסוימים אשר בגינו ניתן לבנות מדרגות הנחה. ההסכם הוא כמעין "בנק" ללא חשבוניות.
בהסכם נקבע בין היתר:סכום כללי,פריטים כלולים,מחיר פריט ותאריך סיום הסכם.
הזמנה מסוג זה משמשת למוצרים מתכלים ומוצרים בעלי צריכה גבוהה.
הדגש פה זה על מוצרים מתכלים או בשימוש גבוה? או אולי במינימום התעסקות עם הרכש? כי מהסכום נראה שזה יכול להיות גם הזמנה מתוכננת
גל בצלאל0 נקודות ·
יותר מ-6 חודשים
( תגובות)
מוניטין: 0
אני חושבת שמדובר בהזמנה מתוכננת. בגלל שמדובר על זמן קצר יחסית (שנה) וגם כי מוגדרת הכמות הכללית (ולא הוגדר איזשהו סכום גג לתשלום) זה מתאים גם ליישום בהדרגה כמו בהגדרה.