Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

ההבדל העיקרי בין גבינות רכות לגבינות קשות הוא כמות השומן.

1
done
ההבדל הוא בכמות המים
by
מיין לפי

ברוב הירקות יש מעל 90% מים.

1
done
by
מיין לפי

ממתיקים אלכוהוליים יותר מתוקים מסוכרוז

1
mood
ממתיקים אלכוהולים (פוליאולים) פחות מתוקים מסוכרוז. העיכול שלהם יותר איטי (לא מעלים מהר את רמות הסוכר בדם), לכן מומלצים יותר לחולי סכרת.
by
מיין לפי

סוכרלוז הוא ממתיק ללא קלוריות, מתוק פי 600 מסוכרוז, ועמיד בחום.

1
done
by
מיין לפי

פרוקטוז הוא סוכר מחזר והוא יותר מתוק ביחס לסוכרוז

1
done
הוא היחיד שיותר מתוק מסוכרוז (בסוכרים הטבעיים).
by
מיין לפי

ליגנין הוא סיב תזונתי המורכב מכהלים ועמיד בבישול וב-PH.

1
done
by
מיין לפי

בבטטה, אשכולית אדומה ופלפל יש אנטוציאנינים המשנים את הצבע בהשפעת חומצה.

1
done
הם קרטנואידים וצבעם אינם מושפע מחומצה
by
מיין לפי

טנינים הם חומרים שנותנים טעם עפיץ באפרסמון ובבננה לא בשלה

1
done
by
מיין לפי

טנינים זו קבוצה של תרכובות פנוליות התורמות לטעם העפיץ של מספר מזונות. בנוסף, טנינים יכולים לשמש כסובסטראט לפוליפנול אוקסידאז בתהליך השחמה אנזימטית.

1
done
by
מיין לפי

ריאקציית מילארד היא תגובה אנזימטית בין סוכר מחזר לקבוצה אמינית

1
done
זו לא תגובה אנזימטית
by
מיין לפי