Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

הגדרה של Flexitarian היא: בן אדם שבוחר להיות גמיש (flexible). אוכל מזון אורגני, אבל לפעמים גם אוכל לא אורגני.

1
done
דיאטה צמחונית גמישה: מבוססת על תפריט צמחוני, ומאפשרת אכילה של מוצרים מהחי לסירוגין.
by
מיין לפי

כלורופיל אינו מסיס במים בגלל קבוצת פיטיל הבנויה מ – 4 טבעות פירוליות הקשורות יחדיו ויוצרות גרעין פורפירין שבמרכזו Mg.

1
done
קבוצת הפיטיל זה השרשרת ההידרופובית, זה לא הטבעות (זה הראש והוא מסיס במים).
by
מיין לפי

עמילן עמיד לא עובר פירוק במערכת העיכול העליונה. בתעשיית המזון הוא משמש כחומר מייצב להכנת פודינג מפני שהוא בעל תכונות דומות לסיב התאית.

1
done
by
מיין לפי

תעשיית המזון בארץ "מסתירה" סוכרים במזון. בתוויות של המזון ניתן למצוא שמות נרדפים לסוכר כמו: סירופ תירס, מיץ פירות מרוכז, מולסה ומלטודסטרין.

1
done
by
מיין לפי

הפיגמנט בסלק הוא ממשפחת הבטליאנים. הוא מסיס במים ומאוד עמיד. לאחר אכילת סלק, הפיגמנט נספג דרך מערכת העיכול וצובע את השתן באדום/ורוד.

1
done
by
מיין לפי

לחם אפוי, קפה קלוי וסטייק בגריל, מקבלים טעם וריח טוב בעקבות ריאקציות מילארד.

1
done
by
מיין לפי

טורגור בצמחים נוצר מלחץ על דופן התא מהנוזל (מים) בחלולית/וקואלה. הוא קובע את פריכיות הירק/פרי ונמדד ביחידות ברוונדר.

1
done
הכל נכון, חוץ מיחידות ברוונדר שמודדות צמיגות אחרי ג'לטיניזציה...
by
מיין לפי

אקרילאמיד נחשב לחומר מסרטן שנוצר בזמן הרתחת מזון כתוצאה מריאקציית מילארד. אפשר להוריד את כמותו במזון ע"י הוספת מיץ לימון לאחר הבישול.

1
done
אפשר להוריד את כמות האקרילאמיד אם נוריד את הטמפרטורה של הבישול... הוספת מיץ לימון לא קשורה.
by
מיין לפי

במתכון לאפיית בצק פריך מומלץ להחליף את המרגרינה בכמות פחותה של שמן.

1
mood
by
מיין לפי

בבצק שמרים, כמות המים האידיאלית היא תמיד בין 10-12%.

1
done
בבצק כמות המים האידאלית היא שליש מכמות הקמח.
by
מיין לפי