Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

במשמש מיובש, מוסיפים סולפור דיאוקסיד על מנת למנוע השחמה אנזימתית ולשמור על הצבע הכתום.

1
done
by
מיין לפי

במתכון לאפיית בצק פריך מומלץ להחליף את המרגרינה בכמות זהה של שמן.

1
done
בכמות *פחותה* של שמן
by
מיין לפי

חומצות ציטרית, מאלית וטרטרית נפוצות בפירות וירקות.

1
done
by
מיין לפי

פריכות הירק תלויה בכמות הנוזל במוהל התא, היוצר לחץ על הדופן.

1
done
by
מיין לפי

חיטה מסוג דורום (Durum) מכילה בממוצע 9.9% חלבון ומתאימה לאפיית עוגיות ועוגות.

1
done
מכילה בממוצע 14.3% חלבון, ומתאימה להכנת פסטה.
by
מיין לפי

הפיגמנט האדום בתותים הוא ממשפחת הטנינים, הנמצאים גם בקליפה של דובדבנים ואוכמניות.

1
done
משפחת הטנינים היא לא פיגמנט. מה שנותן לתות, לדובדבן ולאוכמניות את צבען זה פיגמנט ממשפחת האנטוציאנינים (פלבנואידים).
by
מיין לפי

כדי לשמור על הצבע הלבן של כרובית מבושלת, מומלץ להוסיף מלח למי הבישול.

1
sentiment_very_satisfied
מוסיפים חומצה (למשל, מיץ לימון), אבל לא מלח.
by
מיין לפי

אינולין – Inulin הוא רב-סוכר הבנוי מיחידות של פרוקטוז. הוא לא מתפרק במערכת העיכול העליונה ולכן נחשב כסיב תזונתי.

1
done
by
מיין לפי

בתופינים (muffins) גורם התפיחה העיקרי הוא פחמן דו חמצני. גם אדי מים ואוויר תורמים לנפח המאפה.

1
done
by
מיין לפי

עמילן עמיד resistant starch הינו עמילן שלא עובר פירוק במערכת העיכול העליונה. הוא נמצא במזונות רבים, כגון בננה לא בשלה וקורנפלקס, והוא בעל תכונות דומות לסיבים מסיסים.

1
mood
by
מיין לפי