Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

ההשחמה בתפו"א חתוכים לפני בישול נגרמת על ידי פוליפנולאוקסידאזות שפועלות על קבוצות פנוליות.

1
done
נכון - זו השחמה אנזימטית.
by
מיין לפי

הקרוטנואיד קנטהקסנטין canthaxanthin נמצא בסלמון, שרימפס ובנוצות של הפלמינגו.

1
done
by
מיין לפי

על מנת למנוע שינוי צבע בבישול ירקות ירוקים, מומלץ לבשל לזמן קצר, בסיר פתוח. גם כדאי להתחיל את הבישול במים רותחים.

1
by
מיין לפי

אנטוציאנינים בצבע אדום/סגול נמצאים בקליפה של חציל, שזיף, פטל ודובדבנים.

1
done
by
מיין לפי

כתוב באתר "דיאטנים ודיאטניות" בפייסבוק: "מתוך הקלסר של קורס תורת המזון והכנתו – בחיטה אין גלוטן, הוא נוצר תוך כדי הלישה של הקמח מגלוטנין וגליאדנין".

1
done
by
מיין לפי

תפוח עץ צף בדלי מים מפני שהוואקולה (vacuole) מתמלאת באוויר בכמות יחסית גבוהה כ-25%.

1
done
by
מיין לפי

הצבע של חלמון ביצה נקבע על ידי הרכב הקרוטנואידים במזון של התרנגולת.

1
done
by
מיין לפי

כלורופלסט הוא אתר הפוטוסינתזה בצמח. הוא מכיל כלורופיל ופיגמנטיים קרוטנואידים.

1
done
by
מיין לפי

בפחזניות מבצק רבוך שנאפו בחום 160 מעלות צלזיוס לא נוצר חלל מפני שלא היה ייצור מקסימלי של CO2.

1
done
לא נוצר co2 בפחזניות... גורם התפיחה העיקרי הוא אדי מים.
by
מיין לפי

מומלץ להשתמש בקמח חזק באפיית לחם, עוגות שמרים ובצק פריך.

1
done
by
מיין לפי