Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

בעיסות היחס בין מים לקמח הוא 1:1.

1
by
מיין לפי

המרקם בגזר בוגר/בשל הוא קשה בגלל הרמה הגבוהה של הסיב ליגנין. מומלץ לבשל את הגזר עם סודה לשתייה על מנת לרכך אותו.

1
done
ליגנין עמיד לחום, לבישול ולשינויי pH.
by
מיין לפי

סיבים תזונתיים עמידים לאנזימי העיכול של בני אדם, למרות העמידות, חלק עוברים תסיסה בקולון על ידי מיקרואורגניזמים. רמת הפירוק תלויה בסוג החיידקים ויכולתם לפרק את הסיבים הספציפיים שבמזון.

1
done
by
מיין לפי

בישול ממושך של שעועית ירוקה במי ברז ב – PH 7.0 יגרום לשינוי בצבע לירוק זית.

1
sentiment_very_satisfied
by
מיין לפי

שם נרדף לשמן לפתית הוא שמן חריע.

1
done
השם הנרדף הוא קנולה
by
מיין לפי

שמן זית דומה בהרכבו לשמן לפתית אבל לשמן לפתית יש יתרון תזונתי מסוים מפני שהוא מכיל גם חומצות שומן ממשפחת אומגה 3.

1
done
by
מיין לפי

בזיכוך שמנים, מטרת השלב של ספוניפקציה, היא להרחיק חומצות שומן רווית.

1
done
המטרה היא הרחקת חומצות שומן *חופשיות*
by
מיין לפי

שמן קנולה דומה בהרכבו לשמן זית אבל לשמן זית יש יתרון תזונתי מפני שהוא גם מכיל חומצות שומן ממשפחת אומגה 3.

1
done
לשמן קנולה יש יתרון - בו יש אומגה 3 ובשמן זית אין.
by
מיין לפי