ב- "המלצות תזונתיות למניעת מחלות קרדיווסקולריות" יש המלצות עם חוזק המלצה דרגה ראשונה (1 - מומלץ), ואילו חוזק ההוכחות רק בדרגה C. אילו מההמלצות הבאות מהוות דוגמאות לכך?
בן 45 מאושפז בטיפול נמרץ עקב תאונת דרכים, משקל 88 ק"ג, גובה 1.84 מ'. ה-BMI הוא 26 ק"ג/מ' בריבוע. מוזן בזונדה נזוגסטרית. מהו טווח האנרגיה אליו תתכנס הדיאטנית ליום השישי להזנתו של המטופל על פי כלל אצבע של ESPEN?
צוות טיפול נמרץ נתן אישור תחילת הזנה לחולה בן 49 לאחר תאונת דרכים, מורדם ומונשם. ביחידה אין אפשרות לבצע קלורימטריה עקיפה ולכן הדיאטנית חישבה את הדרישה האנרגטית המלאה לפי האריס-בנדיקט כ- 2200 קק"ל. מהי כמות האנרגיה המקסימלית שניתן לספק למטופל ביום החמישי מתחילת ההזנה?