Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

בניסויים במעבדה ניתן לראות פעמים רבות שהדלקת האור הפתאומית (בניגוד לעלייה ההדרגתית באור בתנאים טבעיים בעלות השחר) גורמת להיפראקטיביות של החיה שכנראה מייצגת תגובת סטרס (startle response). באופן דומה, גם כיבוי האורות הפתאומי בלילה גורם להתנהגות שאינה קשור לשעון הצירקדיאני. המצב שבו גירוי חיצוני משפיע על ההתנהגות באופן ישיר נקרא "מיסוך" (masking) כי הוא בד"כ ממסך את המחזוריות של השעון. בתמונה שלפניכם מתוארים שני ניסויים. בשני המקרים החיה הוחזקה ב-DD (חושך מתמשך) במשך שבוע. ביום השמיני היא נחשפה ל-LD (אור:12 שעות, חושך 12 שעות, צהוב מייצג אור) למשך 6 ימים ואחרי כן הוחזרה ל-DD. מה ההבדל העיקרי בין האקטוגרמה השמאלית לבין האקטוגרמה הימנית בהתייחס להסתגלות החיה למשטר ה-LD החדש?

1
sentiment_very_satisfied
by
מיין לפי

מה ניתן ללמוד על תגובתה של החיה לחשיפה לאור?

1
done
by
מיין לפי

האקטוגרמה הכפולה הבאה מתארת ניסוי שנערך עם בע"ח שהוא פעיל יום. בניסוי היו מספר שלבים. בשלב הראשון (a) החיה היתה ב-DD ואז עברה entrainment במהירות למחזור 12:12 LD. לאחר מכן החיה הוחזרה ל-DD. בשלב הבא החיה נחשפה למחזור טמפרטורה 12:12 קר:חם (הצבע האדום מייצג טמפרטורה גבוהה). החיה עדיין ב-DD. לאחר 4 ימים מפסיקים את מחזור הטמפרטורה. בחנו את תגובת החיה ובחרו את התשובה הנכונה

1
done
by
מיין לפי

האקטוגרמה הכפולה שלפניך מתארת את קצב הגיחה (eclosion) של זבוב הדרוזופילה הבוגר מהגולם במשך יומיים. הניסוי נערך בתנאי LD (הרקע הלבן והאפור מייצגים 12 שעות אור וחושך, בהתאמה). הגרפים מראים את הגיחה ב-12 אוכלוסיות שונות שבהן הזבובים נחשפו למחזוריות יממתית של טמפרטורה בתא הגידול (10-26 מעלות צלזיוס) המתוארת בעקומה הגלית האדומה. הפאזה של מקצב האור היתה קבועה בכל האוכלוסיות, אך הפאזה של מקצב הטמפרטורה הייתה שונה בכל אוכלוסיה מהם הגורמים המשפיעים על מקצב הגיחה של הדרוזופילה בתנאי הניסוי?

1
done
by
מיין לפי

התהליך שבו זמן המחזור של השעון משתנה ל-24 שעות ע"י התאמה למקצב סביבתי (למשל אור:חושך).

1
done
by
מיין לפי

עקומת פאזת התגובה. עקומה המתארת את הפרש הפאזות הנוצר ע"י גירוי בדיד (למשל הבזק אור) בפאזה מסוימת במשך המחזור.

1
done
by
מיין לפי

שינוי במקצב יממתי בתגובה לגירוי חיצוני (למשל אור), שאינו נגרם בגלל השעון הצירקדיאני.

1
done
by
מיין לפי

משטר אור: חושך ניסויי שמורכב מהבזקי אור בלבד שמסמנים את תחילת וסיום היום והלילה.

1
done
by
מיין לפי

שינוי בפאזה של המקצב כתוצאה מגירוי חיצוני.

1
done
by
מיין לפי

הקדמה או איחור של הפאזה כתוצאה מהשינוי בזמן ה-entrainment

1
done
by
מיין לפי