Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

במערכת סול החלקיקים לא נצמדים עקב מטען חשמלי ומולקולות מים מסביב לחלקיק.

1
done
by
מיין לפי

חליטה, בישול קצר של 2 דקות, מומלצת כטיפול מקדים להקפאת ירקות..

1
done
by
מיין לפי

חיטה, שיפון ותירס הן תבואות ללא גלומה/מוץ. אין צורך להוריד את השכבות החיצוניות לפני טחינת הקמח.

1
done
by
מיין לפי

כלורופיל לא מסיס במים בגלל המבנה Mg+.

1
sentiment_very_satisfied
לא נכון יש לו זנב ליפופילי - שרשרת פיטילית שמסיסה בשומן (הידרופובית).
by
מיין לפי

בצל: פיגמנט קוורצטין- לא ניתן למיצוי בממס אורגני.

1
done
מסיס במים
by
מיין לפי

אמולסיפייר בעל ראש פולרי וזנב הידרופובי (לציטין מביצה) ייצר אמולסיית שמן במים, ואמולסיפייר בעל מבנה הפוך ייתן אמולסיית מים בשמן- חמאה ומרגרינה.

1
done
by
מיין לפי

שמן זית ושמן קנולה עשירים באומגה 9, שומן חד בלתי רווי. בשמן קנולה יש 10% אומגה 3, שמן מועדף. בשמן סויה יש חומצות שומן חיוניות אבל הוא יותר רגיש לחמצון משמן קנולה.

1
by
מיין לפי

פחזניות מבצק רבוך, שנאפו בחום של 160 מעלות, לא עלו יפה כי לא הייתה יצירה מקסימלית של CO2.

1
done
בפחזניות גורם התפיחה הוא *מים*!!!. אופים ב-220 מעלות.
by
מיין לפי

במתכון לאפיית בצק פריך ניתן להחליף את המרגרינה בכמות זהה/פחותה/יתרה של שמן.

1
done
בשמן אין מים ולכן ניתן לשים פחות
by
מיין לפי

בבצק שמרים הכמות האופטימאלית של שמרים היא 10%.

1
done
הכמות האופטימלית היא 5%.
by
מיין לפי