Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

תירס דונגי מכיל קרוב ל – 100% עמילופקטין, לכן הוא לא עובר תהליך של ג'לטיניזציה ולא מתאים לייצור ג'ל.

1
done
הוא כן יעבור ג'לטיניזציה
by
מיין לפי

לעיתים קרובות, תכולת הוויטמינים בירקות ופירות קפואים דומה או גבוהה יותר מהרמות בצורתם הטרייה.

1
done
אלא אם מדובר בירקות ופירות מהסופר (שאז עברו שינוע והם לא מאוד מאוד טריים), ולא בירקות ופירות טריים מיד לאחר קטיפתם (שהם הכי טריים).
by
מיין לפי

הפיגמנט האדום בעגבנייה הוא הפלבונואיד ליקופן שנמצא גם בקליפה של שזיפים וגם בתפוזים.

1
done
ליקופן הוא לא פלבנואיד (הוא קרוטנואיד), והוא גם לא נמצא בשזיפים או בתפוזים.
by
מיין לפי

החומר המקנה ללחם את המבנה שלו הוא הגלוטן והסיבים התזונתיים.

1
done
by
מיין לפי

אינולין – Inulin הוא רב-סוכר שנחשב ל – prebiotic.

1
done
by
מיין לפי

למלפפון חמוץ יש צבע "ירוק זית" בשל שינוי במולקולת הכלורופיל.

1
sentiment_very_satisfied
by
מיין לפי

בישול ממושך של אורז גורם לפגיעה במינרלים.

1
done
לא נכון - לג'לטיניזציה ולג'לציה
by
מיין לפי

תמיד, תכולת הוויטמינים בירקות ופירות קפואים גבוהה יותר מהרמות בצורתם הטרייה.

1
done
by
מיין לפי

לאחר בישול של שעה, שעועית ירוקה הופכת לצבע ירוק זית. הסיבה היא שרוב הכלורופיל (קרוב ל – 100%) הופך לפיופטין (PHEOPHYTIN).

1
done
by
מיין לפי

בהכנת לחם, על כל קילוגרם קמח מוסיפים 25 גרם שמרים.

1
done
by
מיין לפי