Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

ארדואן הוא לא איסלאמיסט. הוא בעד החירות לאפשר לכל אחד ואחת להפגין את אמונותיהם במרחב הציבורי (בניגוד לאטאטורק שאסר על הרעלה למשל). הוא הצהיר שהוא מקבל את עקרון ההפרדה המוחלטת בין דת ומדינה (כמו בארה״ב) וחלק מזה זה גם נכונות של המדינה לאפשר למוסדות דת לשגשג, ללא מגבלה כלכלית. ארדואן הוא מאוד קפיטליסט. בהתחלה הוא היה נראה יותר לכיוון הדמוקרטיה, והיום אנחנו מבינים שממש לא, אבל מה שכן זה שתורכיה היא מדינה חילונית ששומרת על הפרדת דת ממדינה בפורמלי שלה. מה היא הרשות לענייני דת ומה היה השינוי שעברה?

1
done
sentiment_very_satisfied
done
by
מיין לפי

עיקרון שוויון זכויות= אחד העקרונות המכוננים של תודעה מודרנית גם בחברות שבהן אין שלטון דמוקרטי יש קבוצות, יחידים ושליטים שמדברים בשם העיקרון. בתחום המשפחה והמגדר העיקרון בא לידי ביטוי בכך שלנשים וגברים יש חירויות, זכויות שוות בפני החוק. רעיון זה נחשב מהפכני וזר מהסיבה שבמרבית היסטוריה האנושית הכתובה המבנה החברתי הוא פטריארכלי. במאה ה20 מהפכה וערור המבנים הפטריארכליים כמו זכויות בחירה לנשים. הרגע המהפכני יכול להימשך להרבה זמן ובנושא זה אנחנו עדיין ברגע זה. במאה ה20 האידאל של שוויון משפיע גם בחברות מזרח תיכוניות והופך לרעיון מכונן גם בתחומים של משפט כך ששופטים פעלו מתוך מודעות לעיקרון זה אבל זה לא אומר שהם פעלו למענו. כלומר, גם אם הם לא רוצים שהוא יתממש הם מודעים לו.

1
done
by
מיין לפי

מה המשמעות של המודעות לעיקרון השלטון הדמוקרטי בתקופה בה רוב המחוקקים, הפוליטיקאים הם גברים?

1
mood
done
done
done
by
מיין לפי

נכון/ לא נכון: : עיקרון השוויון בין נשים לגברים לא היה קיים גם בחברות אחרות מחוץ לאסלאם. הנחה שנשים הם יצורות פגומות הייתה הלכה אוניברסלית. בתקופה המודרנית יש שיח שלם שמנס ליישב את הדיסוננסים האלו. הפרשנות המקובלת היום שמסבירה את נחיתות הנשים מתייחסת לעניין של צניעות ומוסר כמגדירים את מעמדן המשפטי של הנשים. כך לפי הרמב"ם עדותן של נשים פסולה בגלל זה לא צנועה שאישה תעמוד לחקירה במרחב הציבורי. בעוד באיסלם עדות של שתי נשים שווה לעדות שלגבר אחד, ניתן לתשאל אותה בבית בלי צורך שתצא למרחב הציבורי. בתקופה שאין שיח של שוויון זכויות לא היה סיבה לחשוב על כך כבעיה. בימי הביניים יחס זה היה קיים כתוצאה מנחיתות ולא עניין הצניעות. מבחינה משפטית לא היה סיבה לסמוך על עדותן כמו של ילדים כי עדותן אינה הימנה. מנגד, יש סיטואציות בהם חייב לשמוע נשים כי רק הם היו עדות לסיטואציה. כך הקאדי חוקר אותן אך מתייחס לעדותן בחשדנות ביחס לעדות של גבר יחיד.

1
done
by
מיין לפי

נכון/ לא נכון עקרונות הנישואין בתקופה המודרנית לפי השריעה

1
done
done
done
done
done
done
by
מיין לפי

מהו מעמד האישה בנוגע לירושה ביחס לגבר ?

1
done
done
done
by
מיין לפי

איזה עיקרון מנחה בבתי המשפט בענייני משפחה ?

1
done
done
done
by
מיין לפי

השריעה היא דבר האל וגבוהה מהקאנון ובהתאם לכך העונש לפי הקאנון יהיה קל יותר. בתי משפט במקרים אלו מעדיפים לרוב את הקאנון. מרבית מקרי הניאוף מטופלים ברמה המקומית ולא מגיעים לבתי המשפט. ישנו קושי להוכיח מקרי ניאוף לפי השריעה

1
done
by
מיין לפי

תחום המשפט עובר שינויים גדולים בתחומים נרחבים של המשפט במחצית השנייה של המאה ה19 ותחילת המאה ה20 זה מתבטא ב

1
done
done
done
done
by
מיין לפי

זיהוי השריעה עם מוסריות- תחום המשפחה נשאר שייך לשריעה בעוד בשאר התחומים יש תופעה של אימוץ חוקים שהתפתחו עם הלאומיות בצרפת ובכך נוצר תהליך החילון המתבטא

1
done
by
מיין לפי