פוטסיום סורבט הינו חומר משמר, הADI של קבוצת הסורבטים הינו 25 מיליגרם/ לק"ג משקל גוף ליום. הערכת החשיפה מצביעה על צריכה ממוצעת של 30 מיליגרם סורבטים/לק"ג משקל גוף ליום. מה תהיה ההמלצה ההגיונית במצב זה?
טרטרזין (E102) הוא צבע. הADI שלו הוא 5 מ"ג/ לק"ג משקל גוף ליום.
שאלה תיאורטית: בהנחה שאדם השוקל 60 ק"ג צורך 1.5 ק"ג ממתקים ביום בלבד (ללא צורך במאכלים אחרים), ושותה מים בלבד. מהי רמת הצריכה המרבית של טרטרזין בממתקים שיהיה בטוח לצריכה לאורך חייו?