Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

פוטסיום סורבט הינו חומר משמר, הADI של קבוצת הסורבטים הינו 25 מיליגרם/ לק"ג משקל גוף ליום. הערכת החשיפה מצביעה על צריכה ממוצעת של 30 מיליגרם סורבטים/לק"ג משקל גוף ליום. מה תהיה ההמלצה ההגיונית במצב זה?

1
done
by
מיין לפי

החומר הממתיק אספרטיים הינו דוגמה של:

1
done
by
מיין לפי

לציטין סויה הוא דוגמה של:

1
done
by
מיין לפי

טרטרזין (E102) הוא צבע. הADI שלו הוא 5 מ"ג/ לק"ג משקל גוף ליום. שאלה תיאורטית: בהנחה שאדם השוקל 60 ק"ג צורך 1.5 ק"ג ממתקים ביום בלבד (ללא צורך במאכלים אחרים), ושותה מים בלבד. מהי רמת הצריכה המרבית של טרטרזין בממתקים שיהיה בטוח לצריכה לאורך חייו?

1
sentiment_very_satisfied
by
מיין לפי

התקן הישראלי לקטשופ הינו תקן למוצר מסוים, בעוד התקנות לתוספי מזון מתייחסות לכלל סוגי המזון:

1
done
by
מיין לפי

קביעת רמת חומר משמר מרבית בגבינה הינה דוגמא ל:

1
done
by
מיין לפי

עקומת מנת-תגובה הינה דוגמא ל:

1
done
by
מיין לפי

EFSA (European Food Safety Authority) הינו דוגמה ל:

1
sentiment_very_satisfied
by
מיין לפי

התנאים לשימוש בממס בייצור תוסף מזון נמצאים בתקנות ל:

1
sentiment_very_satisfied
by
מיין לפי

אם הוספנו 1500 חלקים למיליון סודיום בנזואט לסלט חומוס, ומותר עד 1500 חל"מ בנזואט המבוטא כחומצה בנזואית:

1
done
by
מיין לפי