נקודת התצרוכת – זו הנקודה שממנה חומצת
ההאמינו המגבילה הופכת להיות לא מגבילה.
ככל שאני מעלה בריכוז חומצת האמינו המגבילה ניתן לראות שחומצת האמינו בדם עולה בקצב מאוד איטי עד  שבה מתחיל זינוק שמעלה את הריכוז בדם
ריכוז שתנן בגוף גבוהה בגלל חוסר בחומצה אמינית
וברגע שאני מוסיף את החומצה המגבילה הריכוז יורד בגלל בנייה של חלבונים )ולא פירוקם כמו בהתחלה( עד לנקודת התצרוכת.
אין, הינו חלבון תירס שעני בחומצות אמינו חיוניות לזין ומתיונין
מימי( – תרכיב זה מאפשר )המופרשות מהלבלב( להתחיל לעבוד על השומן. אם אין מלחי
שנמצאים במערכת העיכול יוצרים אימולסיה )תרכיב שומני ביחד עם
. התלכיד הוא יחד עם הליפאז והם מתחילים לעבוד )פירוק השומן
.)מרה הליפאז לא יתפקד