Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

שימוש במוננזין מפחית את רמת ייצור החומצה האצטקית וכתוצאה מכך עולה אחוז השומן בחלב...

1
done
by
מיין לפי
by Assaf Rozenfeld
Assaf Rozenfeld 0 נקודות · לפני 5 חודשים
מוניטין: 1
יש חומר הניקרא ​מוננזין​, זה חומר שפוגע באוכלוסיית חיידקים​. המוננזין מדכא אכילה- זה גורם לייצור להיפגע אך גורם למזון לשהות יותר זמן בתוך הכרס ואז החיידקים עובדים עליו יותר טוב - ​ ניצול טוב יותר של המזון! אני פוגע בחיידקים הצלוליטיס שמייצרים את האצטית (פוגע בהם באמצעות פגיעה בחיידקים שמייצרים אמוניה, אותה הצלוליטיס צריכים כדי להתקיים). מוננזין= מפחית אחוז שומן בחלב
by
by Assaf Rozenfeld
Assaf Rozenfeld 0 נקודות · לפני 5 חודשים
מוניטין: 1
מוננזין= מעלה גלוקוז, מפחית שומן
by

HDL משמש כמאגר לאפו פרוטאינים ובנוסף, מוביל כולסטרול מהכבד לרקמות היקפיות

1
done
by
מיין לפי

ליזופוספוליפיד הוא פוספוליפיד שחסרה בו חומצת שומן בעמדה מס׳ 2....

1
done
by
מיין לפי

חומצות אמינו, נוקלאוטידים עוברים את הממברנה ללא נשאים

1
done
by
מיין לפי

יצירת מיצלות בכבד מתאפשרת רק בנוכחות פוספוליפידים....

1
done
by
מיין לפי
by Assaf Rozenfeld
Assaf Rozenfeld 0 נקודות · לפני 5 חודשים
מוניטין: 1
:ספיגת ליפידים מימי( – תרכיב זה מאפשר )המופרשות מהלבלב( להתחיל לעבוד על השומן. אם אין מלחי שנמצאים במערכת העיכול יוצרים ​אימולסיה​ )תרכיב שומני ביחד עם ​. התלכיד הוא יחד עם הליפאז והם מתחילים לעבוד )פירוק השומן .)מרה הליפאז לא יתפקד כל אלה נמצאים בחלל המעי בסביבה מימית. על מנת שנוכל לספוג אותם )הם צריכים להגיע לרשת הסוכרים שהיא מאוד הידרופילי – ​גליקוקאלקס​- מה שמחזיק את המזון( הם צריכים להגיע לרשת אך זו שיכבה מימית לכן צריך מבנה בשביל לעבור בסביבה המימית. מבנה זה ניקרה ​מיצלה​. בתוך המיצלה . יש את השומנים הם מגיעים עד ממברנת התא וכול תכולת המיצלה נשפכת לתוך התא. אך בתא ישנה סביבה מימית לכן .ישנו מבנה חדש הניקרא ​כילומיקרון
by

אחוז כולסטרול אסטר זהה, כ-15%, נמצא וב- ובHDL

1
done
by
מיין לפי

חומצה פוספטידית הינה תוצר לוואי בתהליך סינתזה די-נובו של פוספוליפידים ומשמשת בתהליך סינתזה די-נובו של טריגליצרידים...

1
done
by
מיין לפי

הכילומיקרון נוצר בחלל המעי והלפידים, שהם מאוד הידרופובים, נכנסים לתוכו ובכך עולה רמת הספיגה שלהם....

1
done
by
מיין לפי
by Assaf Rozenfeld
Assaf Rozenfeld 0 נקודות · לפני 5 חודשים
מוניטין: 1
נוצר באנטרוציט!!!!
by

בחד קיבתיים אמוניה מתקבלת כתוצאה מפירוק חומצות אמינו בשריר בעוד שבמעי גירה רוב האמוניה מתקבלת כתוצאה מפעילות מוגברת של חיידקים בכרס

1
done
by
מיין לפי

הריסת מרכז השובע, LHA, גוררת לעלייה במשקל הגוף בעוד שהרסית מרכז האכילה, VMH גוררת לירידה דרסטית במשקל הגוף

1
done
by
מיין לפי