Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

שמן קנולה הוא נוזלי בטמפ' החדר כי הוא מכיל רק 6% שומנים רווים במצב טרנס

1
done
by
מיין לפי

מיסו, טמפה וטופו הינם מוצרים שעברו תסיסה ע"י מיקרואורגניזמים

1
sentiment_very_satisfied
לא נכון כיוון שטופו לא עובר תסיסה
by
מיין לפי

בזמן אפיית לחם מבצק שמרים, נוצר NaCO3 שעלול לגרום לטעם לוואי.

1
sentiment_very_satisfied
לא נכון - NaCO3 נוצר בפירוק של אבקת סודה לשתייה ולא בשמרים...
by
מיין לפי

אין גלוטן בקמח. גלוטן נוצר רק לאחר 5 דקות לישה בנוכחות מים.

1
sentiment_very_satisfied
גלוטן מתחיל להיווצר מיד עם הוספת מים ולישה (לא רק אחרי 5 דקות...).
by
מיין לפי

בזמן אפיית לחם, רשת הגלוטן נמתחת וגזים נלכדים, ריאקציות מילארד מתרחשות, גרנולות העמילן עוברות ג'לטיניזציה, ואדי מים ואוויר תורמים לתפיחה.

1
done
by
מיין לפי

תמליצי להשתמש בקמח חזק באפיית לחם, עוגות שמרים ותופינים.

1
done
לא נכון, לעוגות ועוגיות צריך קמח חלש (מכיל פחות חלבון).
by
מיין לפי

חיטה מסוג דורום מכילה בממוצע 9.9% חלבון ומתאימה לאפיית עוגות ועוגיות.

1
done
היא לא מתאימה לאפיית עוגות ועוגיות, אלא להכנת פסטה.
by
מיין לפי

קמח המופק מחיטת חורף רכה (אחוז חלבון ממוצע 9.9%) מתאים לעוגות ולעוגיות.

1
by
מיין לפי

מלטיטול הוא ממתיק בשימוש בתעשיית המזון. הוא ממשפחת הסוכרים הכהליים, ללא קלוריות ומתוק פי 15 מסוכרוז.

1
done
המתיקות שלו היא 0.9 מסוכרוז, והוא מכיל 3 קק"ל לגרם.
by
מיין לפי

אספרטיים ממתיק מלאכותי הבנוי מ-2 חומצות אמינו, לא נספג דרך מערכת העיכול אל הדם, לכן נחשב לבטוח יותר מאשר ממתיקים אחרים שעוברים מטבוליזם בגוף.

1
done
הוא נספק במלואו ועובר מטבוליזם.
by
מיין לפי