ספיגת פוספוליפיד:
פוספוליפיד היא מולקולה גדולה ואין אפשרות לסםוג אותה אם לא מטפלים בה. לציטין הוא הפוספוליפיד הנפוץ ביותר- מפרקים את הפוספוליפיד בעמדה 2 לחומצת אמינו ולליסולקטין. הפירוק מתבצע על ידי פוספוליפז A2 (המספר מעיד על העמדה בה הפוספוליפיד פורק)
כולסטרול אסטר מגיע ברובו מהמזון ועובר הידרוליזה במעי הדק על ידי ליפאזות שמופרשות מהלבלב וכך מוגברת כניסת וזמינות הכולסטרול למיצלה
רמה גבוהה של טריגליצרידים במנה גורמת ליצירה מוגברת של מיצלות במעי הדק ולהפרשה מרובה של מלחי מרה שיגרמו לירידה ברמת ההפרשה של כולסטרול אסטראז מהלבלב וכך נפגעת הספיגה של כולסטרול שתביא לשקיעה שלו בדפנות המעיים
אם יש לי פוספוליפיד בעודף פוספוליפאז ממשיך לפרק אותו עד הסוף ומקבלים עוד חומצת שומן
שהולכת לבנייה של טרי גליצריד
מקורה הוא מתהליך דינובו של יצירת טרי גליצרידים
ציון כימי של מזון מתייחס לאיכות חומצות האמינו ולא להכרבן
חלבון פריק – חלבון המתפרק בתוך הכרס.
ריכוז שתנן בגוף גבוהה בגלל חוסר בחומצה אמינית
וברגע שאני מוסיף את החומצה המגבילה הריכוז יורד בגלל בנייה של חלבונים )ולא פירוקם כמו בהתחלה( עד לנקודת התצרוכת.