במזונות שונים שעיקר ההבדל בינהם בתכולת הסיבים למשל גרעיני תירס ושחת אספסת, ערך מקדם היעילות בין אנרגיה מטבולית ונעכלת (ME/DE) שונה ועיקר השוני נובע מ :
נעכלות המנה במעלי גירה מושפעת ממספר גורמים, בינהם היחס בין כמות המזון המרוכז (מזון עתיר אנרגיה) למזון גס (עשיר בסיבים). כשתכולת המזון המרוכז במנה עולה באופן יחסי ערך הנעכלות של כלל המנה :
בניסוי שנערך על טלאים נעכלות לכאורה של המנה המבוססת על גרעיני שעורה הייתה גבוהה יותר מזו של שיבולת שועל (79% לעומת 69%). יעילות ניצולת המזון הייתה תלויה בנעכלות לכאורה של המנה אך יעילות ניצולת הפיכת אנרגיה מטבולית לנטו :
בפרת חלב עם יצרנות גבוהה, צריכת אנרגיה נטו במגה קלוריות גדלה ולפעמים מגיעה מעל ל-3 כפולות קיום. במצב הפיזיולוגיה הנ"ל בעת הכנת מנה לפרה חייבים להתחשב ש :
מקובל להעריך תכולת חלבון במזונות השונים בשיטת קלדהל. לאחר מציאת תכולת החנקן בחלב פרה ניתן להכפיל אותה בפקטור ____ על מנת לקבל תכולת חלבון כללי.
בחר את התשובה הנכונה :
אחת הבעיות לחישוב נעכלות חלבון כללי במעי הדק הינה אי היכולת למדוד חלבון אנדוגני. אך, בכל זאת רמת הדיוק למתן אומדן נעכלות וספיגה במעי הדק הינה טובה מאוד ברוב המקרים.